Naturterapi

 
IMG_naturterapi 16
 
Måske kender du det fra dig selv, at du efter en lang tur i skoven eller ved stranden føler dig bedre tilpas? Det gør de fleste. Naturen helbreder: Så simpelt kan det udtrykkes!
Vi bliver sundere, gladere og klogere af at opholde os i naturen. Masser af forskning understøtter dette. For eksempel kan man empirisk måle, at der sker fysiologiske forandringer og ændringer i humøret efter en gåtur i naturen.

Patienter på hospitaler bliver hurtigere udskrevet, hvis de har udsigt ud over grønne områder modsat dem, der har udsigt til byområder, og i større undersøgelser kan man se, at mennesker, der lever tættere på grønne områder har mere mental sundhed og lider mindre af stress, angst, hjertesygdomme, diabetes, astma og migræne.
Så der er masser af forskning, der understøtter, at naturen helbreder.

Vi kan bruge naturen til at komme i kontakt med os selv på en anden måde. I stedet for at tale og tale og tale om vores virkelighed: hvordan vi TÆNKER, vi føler, og hvordan vi TÆNKER, vi er eller hvordan vi TÆNKER, at vores problemer hænger sammen, går vi bag om tankerne og møder os selv fra et mere autentisk sted.

Via naturens symbolik, rytme og identifikationsmuligheder åbner vi op for helt nye veje til forandring, personlig styrke og helbredelse. Du vil blive klogere på dig selv og mærke en naturlig ro, der vil smitte af på andre områder af dit liv, hvor du måske føler stress, depression, angst eller andre former for uro.

Terapien er en kombination af mindfulness-øvelser, udforskende meta- kognitiv terapi udfoldet i naturens grønne rum. Det er en terapiform, hvor du vil slappe meget mere af og have mulighed for at finde indsigter og skabe forandringer, der som ringe i vandet vil påvirke mange områder af dit liv.

Jeg møder mange forskelligartede problematikker hos mine klienter så som stress, angst, depression, spiseforstyrrelser, følger af omsorgssvigt, relationelle problematikker, parforholdsproblematikker osv.

At benytte naturen skaber fantastisk grobund for personlig udvikling og nye erkendelser, og viser sig gang på gang at være en uudtømmelig kilde til selvindsigt, erkendelse og heling."
https://rikkerodam.dk/sitemap_index.xml